Rasmus Kern

forsiden

Energi-Kern fyre op!

Hvad spiller han på:  Tangenter, guitarist, kor, mundharmonika

Rasmus havde lige startet sin spilleguitarkarriere, da MK skulle lave sin 1. cd (den "sorte"). Johan, der kendte ham, ringede og spurgte om han ville hjælpe til med kor, måske noget keyboard, som var hans hovedinstrument, men ellers - nix weiter. Det ville han godt, dog under forudsætning af, at han også måtte spille på en guitar, han netop havde lånt for første gang. Af helt uforklarlige årsager blev det accepteret. Herpå gik Magtens Korridorer i studiet for første gang! Se Plader.

Herfra begyndt han at møde op til øver, og spille koncerter med MK, og efter et stykke tid blev han det 5 medlem og det MK vi kender i dag var ved at tage form. Sammen med Johan er han den eneste tilbage fra den tid.

Way back startede rasmus egentlig på mundharmonika og trommer, men gik efter noget tid over på klaver/keyboard (Jazz og så'en). Der blev han noget tid, for til sidst at forsøge sig på guitaren. Der er han tilsyneladende strandet!

Manden spiller også slide på den for Country-agtig måde. Det kan du høre her, i en demo. Rasmus vs. DJ CrashMouse i en instrumentalversion af "Slip mig – jeg vil danse nøgen".

 

 

 

*** Rasmusgear***

Klik på billeder, for at se specifikaitonerne.

Uden at vide det, virker det som om Rasmus er 100% til Gibson Les Paul (studio), med mindst 10'ere på. Med hhv. en 490R og en 498T Alnico magnet humbucker pickup.

Sætup'et er super enkelt. En Dr. Swamp fra danske T-rex og en destortion prototype fra Bas-Lab (intet billede). Hertil kommer en-eller-anden compressor-fætter.

Af forstærker har han valgt en måske lidt ukendt, men fede Red*Bear - tung som en mellemstor russisk kampvogn, og lige så robust, og i øvrigt, nej, ikke noget alligevel... Der er den gode tykke lyd i, og går rigtigt godt sammen med Gibson's humbucker pickupper.

Toppen en en MKE-60 (60 W rør m. effektloop), og kabinette er for tiden en Marshal. 
"RedBear'en virker kun hvis den for fuld vol.!" fortalte Rasmus

"truuuuut!!" Mundharpen er en Lee Oskar.
pling, pling, Gibson studio

Brumm, brumm sagde den Russiske bjørn!

 

Det her er en gammel svend af en Roland D-50 er han også blevet set med

Ja, ja, den ser ældre ud en den lyder, eller hvordan man nu siger det.